BUX
38971

Orbán Putyin előtt Kijevbe megy

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Hír TV-nek azt mondta, hogy Orbán Viktor pénteken Kijevbe utazik, és a tervek szerint találkozik Petro Porosenko ukrán elnökkel. A miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy a kijevi tárgyalások mindössze három nappal előzik meg Putyin budapesti látogatását.

Index.hu, 2015. február 11. szerda, 15:00

Szijjártó bejelentése némileg meglepő fordulatnak számít, a két nap múlva esedékes kijevi utazás előkészítéséről semmit nem lehetett tudni idáig - írj az Index.

Mint ismeretes, szerda délután újra tárgyalások lesznek az orosz-ukrán konfliktus békés rendezéséről. Az úgynevezett normandiai négyek Minszkben megrendezésre kerülő csúcstalálkozóján Angela Merkel német kancellár, François Hollande francia, Petro Porosenko ukrán és Vlagyimir Putyin orosz elnök vesz részt.

Vlagyimir Putyin kedden Budapestre jön, a látogatás programja azonban egyelőre nem nyilvános, így csak annyit tudni, hogy találkozik Orbán Viktorral és megkoszorúz valamit, ami állítólag nem a Szabadság téri szovjet emlékmű lesz.