Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egyáltalán nem zárható ki, hogy vannak más, törvényen kívül, rossz helyzetben lévő brókercégek is, az ellenőrzések már zajlanak - tette hozzá a kormányfő, egyúttal törvénymódosítást ígért a felügyelet (MNB) megerősítése érdekében.

A vállalkozókkal, az MKIK-val kötött korábban 21 pontról állapodtunk meg és ma már 90 százalék felett járunk a teljesítéssel - mondta  a politikus.

A miniszterelnök kormánya négy reformintézkedését - "a reformok működnek" - tartja a legfontosabbnak:

  • összekötöttük a demográfiát és adórendszert, a gyermekek után járó adókedvezmények révén,
  • rezsicsökkentés,
  • bankok elszámoltatása - az utóbbi kettő pedig növeli a fogyasztást, mivel az emberek zsebében több pénz marad,
  • segély helyett munkát - Orbán kijelentése szerint továbbra is az a cél, hogy 2018-re elérjük a teljes foglalkoztatás állapotát, amikor a munkanélküliség 3 százalék alá csökken. Ehhez a közmunka erősítése és a munkahelyvédelmi akcióterv fenntartása egyaránt szükséges.

A reformok ellenére a magyar gazdaság termelékenysége ma még továbbra is elmarad a nyugat-európaitól - fogalmazott a kormányfő. Szavai szerint kulcskérdés, hogy legyen jó munkásaink, jó vállalkozóink és jó kormányunk.

Egy választási évben tudott csökkenni az GDP-arányos államadósság - emelte ki a kormányfő. Elmondható: tavaly sikerült egyszerre gyorsítani a növekedést és csökkenten az eladósodottságot.

Idén folytatódhat a GDP gyors növekedése. Szomorú lennék, ha nem sikerül a 2015-ös költségvetésben megcélzott 2,5 százaléknál nagyobb növekedést elérni - mondta Orbán.