Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hét végi népszavazáson teszteli a Fidesz az Orbán Viktor kormányfő és régi harcostársa, Simicska Lajos nagyvállalkozó összeveszése óta felépült új kormánypárti médiabirodalmat - derül ki a Népszabadság cikkéből. A Habony Árpád-Andy Vajna páros nevéhez fűződő gazdasági és politikai, nyomtatott és elektronikus elemekből álló rendszernek bizonyítani kéne, hogy van olyan hatékony, mint a Simicska-féle korábbi médiaháló.

A Népszabadság idézi azokat a híreket, szerint Orbán Viktor már csak volt barátja telefonhívására vár, hogy meglegyen a kibékülés. A lap azonban úgy tudja, hogy Simicska már nem emeli fel a telefont. Teljesen elszánt, hogy megbuktassa az Orbán-rendszert, és nem városi legenda, hogy a Jobbikra tesz. De kivár, érdeklik a közvélemény-kutatások - mondta a napilap egyik forrása.

Gazdasági téren legfeljebb valamiféle megnemtámadási egyezményre lenne hajlandó a miniszterelnökkel. Ha fő cége, a Közgép továbbra is külföldi partnerekkel összeállva, konzorciumban indul a nagy közbeszerzéseken, jelentősen alákínálva a rendszer kedvenc vállalkozóinak, akkor elutasítás esetén az Európai Bíróságon megtámadhatja a tendereket, amivel blokkolhatja a fejlesztéseket.