Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorában azt mondta, hogy most két csatatér van: az egyik harc a kórházakban, a másik az iskolákban zajlik.

A koronavírus-járványnál a miniszterelnök egyelőre nem lát biztató jeleket, de szerinte az, hogy a jelenlegi, 9500 kórházi ápolásra szoruló létszámnál a kórházakban másfélszer ennyi hely áll rendelkezésre, a helyzet kezelhetőnek tűnik. A legnagyobb teljesítményt az átvezényelt orvosok és ápolók nyújtják, de a rendszer bírja a nyomást - mondta a politikus.

A hamarosan élesedő új oltási tervet már heteket ezelőtt kidolgozták; összesen 13 ezer helyszínt jelöltek ki, ahol az oltásra sor kerül majd. Ez december végén, január elején élesedik majd - amikor az első adag vakcina megérkezik. Orbán Viktor szerint az oltási helyeken, a torlódások kivédése érdekében a jövő héten elindul egy előzetes regisztrációs folyamat, a kormányfő fontosnak nevezte, hogy "hogy minden magyar ember regisztráljon", mivel azt a kormánynak látnia kell, hogy hányan kérik az oltást. Neten és levélben lehet majd jelentkezni, aki föliratkozik, az elsők között juthat oltáshoz.

A karácsony kapcsánegyelőre nem tudják megmondani, milyen szabályok szerint kell majd élni a karácsonyi ünnepek és újév idején.