A Néppárt Fideszt vizsgáló "három bölcsének" ezt üzeni: "volna néhány tanácsom, hogy mit vizsgáljanak Magyarország helyett, de most ezt nem mondanám el" - idézte a politikus szavait az Infostart.hu.

A bölcsekkel kapcsolatban azt mondta: ő nem vizsgált országként tekint Magyarországra vagy a Fideszre, hanem egyenrangú tárgyalópartnerként.

A 2020-as költségvetés kapcsán a kormányfő újra úgy fogalmazott, hogy az óvatos duhajok közé tartozik.

Ezzel együtt reális alapokkal rendelkező dolognak tartja azt, hogy kialakult a magyar emberekben egy olyan érzés, miszerint a dolgok tulajdonképpen jó irányba mennek, egyre jobban teljesít az ország, "mintha elkaptuk volna a fonalat", ám ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne sok buta szabályt és szokást kijavítani. "Vannak jó munkahelyek". Összességében a gazdasági teljesítmény reményt kelt a jövőt illetően - hangzik a konklúzió.

Orbán Viktor jelenleg fenyegető veszélynek látja, hogy a nálunk jóval gazdagabb nyugat-európai gazdaságok növekedési üteme lassul. Márpedig mi részei vagyunk az egységes európai piacnak, ez alól nem tudjuk kivonni magunkat. Erre lesz a magyar válasz a 2020-as költségvetési tervezetbe bekerült gazdaságvédelmi akcióterv - adócsökkentéssel, gazdaságélénkítő intézkedésekkel, valamint a családok megerősítésével.