Orbán Viktor elmondta, mire készül

Az újra megválasztott miniszterelnök eskütételekor elmondta, hogy szerinte egy húron pendülnek az emberekkel, ezért nem négy, hanem tíz, vagy inkább 12 évre tervez. Mindig is egybefüggő korszaknak látta a 2010 és 2030 közötti időszakot. Lovagiasságot ígért az ellenzéknek, de azért közölte: amilyen a fogadj Isten, olyan lesz az adjon Isten.
Szabó Dániel, 2018. május 10. csütörtök, 15:22
Fotó: MTI Fotó

Kormányom mindig a háromharmadot szolgálja majd - ígérte meg Orbán Viktor csütörtökön a Parlamentben azután, hogy negyedgyére is felvette a miniszterelnöki címet. Eskütétele után elmondott beszédében felrajzolta, hogy milyen kormányzásra készül a következő négy évben.

"Továbbra is az a meggyőződésem, hogy a haza nem lehet ellenzékben, mert magasan a pártok felett áll" - mondta el a régi-új kormányfő. Ennek kapcsán arra is kitért, hogy számára a politika természete a vita és a küzdelem, úgy látja, hogy kegyelmi pillanatok csak ritkán adódnak a munkájában.

A 24.hu szerint lovagiasságot ígért ellenfeleinek, de a szocialistáknak külön megígérte, hogy

amilyen a fogadj Isten, olyan az adjon Isten.

Orbán szerint a következő négy évben nagy dolgokra fognak vállalkozni. Hogy miért arra több magyarázatot is adott, de leginkább arra építenek, hogy zsinórban harmadjára is kétharmados felhatalmazást és több szavazatot kaptak, mint valaha. Azt mondta, hogy a lehetetlenre kell vállalkozniuk, mert a lehetségesre más is képes.

A lehetetlent pedig abban látja, hogy megállítják a népességcsökkenést, minden megyeszékhelyhez visznek gyorsforgalmi utat, elviszik a sztrádákat a határig, Paks 2 mellett naperőműveket építenek, tovább növelik az exportot újabb 50 százalékkal. Utóbbi ígéretnek a legfrissebb KSH adatok ellent is mondanak. De fontos terve az is, hogy újjá szervezné a hadsereget.

Arról is beszélt, hogy valójában 2030-ig tervez nemcsak a mostani négy évvel. A 24.hu szerint úgy fogalmazott, hogy egy húron pendülnek az emberekkel, ezért nem négy, hanem tíz, vagy inkább 12 évre tervez. Ő ugyanis mindig egybefüggő korszaknak látta a 2010 és 2030 közötti időszakot. Orbán Viktor szerint Magyarország 2030-ra az Európai Unió 5 olyan országa közé fog tartozni, ahol a legjobb élni.

A fotó forrása: MTI Fotó/Kovács Tamás.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Luftschutzbunker_Zwei, 2018.05.10 20:33

"a haza nem lehet ellenzékben"

Indiára gondolt a boxos?

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarosPifta, 2018.05.10 17:35

orbán üzent a ligetvédőknek és a környezetvédőknek.
Egyetlen fa sem marad állva széles e hazánkba.
Nagy fába vágja a fejszéjét, sőt sok nagy fába.
Úgy látszik, ahol felnőtt, ott nagyon vágták a fákat.
IM 2013. szept 20. 11:34
Fatolvaj traktoron pózolt Orbán lánya és veje?
Mintegy száz fa illegális kivágásában lehetett "bűnrészes" az a traktor, amelyen Orbán lánya és veje esküvői fotókon pózolt.
CIKK: http://nepszava.hu/cikk/678545-fatolvaj-traktoron-pozolt-orban-lanya-es-veje
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html