Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szeretnék mindenkit megnyugtatni, az oltások biztonságosak és szükségesek. Én is be fogom magam oltatni, amikor sor kerül rá, nekem is van egy kijelölt helyem, látni fogják, hogy ezt én is megteszem - jelentette ki az operatív törzs üléséről érkezett Orbán Viktor kormányfő péntek reggel a Kossuth rádióban.

Kevés vakcina érkezett eddig az országba (80 ezer darab), februárig hosszabbítják meg az intézkedéseket, tehát marad a középiskolai digitális oktatás. Nem szeretnénk rángatni a szabályokat, ahogy mások próbálják - mondta a miniszterelnök. Amíg nincs elegendő vakcina, addig ezeket a kereteket fenn kell tartani - mondta a kormányfő.

Bár az unióval megállapodtunk, hogy majd küldik a vakcinát, de ez olyan lassan megy, hogy inkább szerezni kell - tette hozzá a politikus. Az EU-val az a baj, hogy szépen beálltunk a sorba, ahogy kell, feliratkoztunk 17 millió adag rendelésre, a központ valamit tárgyalt, és most ülünk itt és várunk, hogy jöjjön az oltóanyag. Ez frusztrál. Továbbra is tárgyalunk Oroszországgal, Izraellel és Kínával - mondta Orbán.

Az oltási tervvel kapcsolatban azt mondta, akkor jelent sikert, ha beoltották az időseket, és megmentettek mindenkit, akit meg lehetett. "Aki nem oltatja be magát, az viselje a következményeit" - hangzik a kormányfői tanács.

Magyarországon dolgozik 4 millió 496 ezer ember, ez 26 ezerrel kevesebb, mint a válság előtt. Tehát az elvesztett munkahelyek száma 26 ezer, aki mást mond, az nem a valóságról beszél - mondta Orbán a munkanélküliségi statisztikák kapcsán. Erre vezette vissza, miért nem bértámogatásokat ad a kormány, mivel ez még nem jelent tömeges visszaesést, és inkább beruházásokat támogatnak, amikből munkahelyek születnek.