Orbán Viktor fogadta Milo Djukanovicot

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke csütörtök délután az Országházban fogadta Milo Djukanovicot, a montenegrói Szocialisták Demokratikus Pártja elnökét, aki korábban a balkáni állam államfője, illetve miniszterelnöke is volt - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.
K. Kiss Gergely, 2018. január 25. csütörtök, 19:46
Fotó: MTI/EPA

A megbeszélésen, amelyen részt vett Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője is, megállapították, hogy Montenegró nemrég elnyert NATO-tagsága elősegíti az ország EU-integrációját is. Orbán Viktor ebben a folyamatban továbbra is Magyarország teljes támogatásáról biztosította vendégét.

A miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy több brüsszeli EU-csúcson is sürgette már kollégáit, hogy az Európai Tanács alakítson ki egy összehangolt stratégiát a nyugat-balkáni államok integrálására, különben a térségben más világhatalmi tényezők szerezhetnek befolyást.

A tárgyaláson Havasi Bertalan közlése szerint szóba került, hogy Magyarország az uniós tagországok közül a második legnagyobb befektető Montenegróban, és a gazdasági kapcsolatok fejlesztésére a jövőben is mindkét fél törekedni fog.

Milo Djukanovic 2012 decemberétől 2016 novemberéig töltötte be Montenegró miniszterelnöki tisztségét. Az Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) kutatószervezet 2015-ben Európa egyik legkorruptabb politikusának választotta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Marzipan, 2018.01.26 11:39

@Marzipan:

2014-ben még csak a második volt, Putyin mögött.

http://nol.hu/kulfold/orbant-valasztottak-meg-2014--masodik-legkorruptabb-politikusanak-1507691
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Marzipan, 2018.01.26 11:30

Mikor mindenki Davosban van, aki számít!

"a tényfeltáró újságírókat tömörítő nemzetközi szakmai szervezet, a Szervezett Bűnözés és Korrupciójelentő Projekt (OCCRP) 2015-ben a világ legkorruptabb politikusának választotta Milo Djukanovi?ot.

Van még kérdés?"
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html