Orbán Viktor máris reagált Soros alapítványának lépésére

Reggeli rádiós beszédében reagált arra a hírre, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány civil központok létrehozását tervezi vidéken. A kormányfő arról is beszélt, nem számít, megtérül-e valaha a túlárazott belgrádi vasút - összegez a 24.hu.
K. Kiss Gergely, 2017. december 1. péntek, 08:44
Fotó: MTI Fotó

Szokásos péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió többek között Soros Györgyről is beszélt - olvasható portálon.

"Én mindig is azt mondtam, Soros György személye másodlagos" - mondta Orbán. Ezzel együtt lehet élni, még örülhetnénk is neki, mert van egy sikeres magyar. Akkor lett Soros nemzetbiztonsági ügy, amikor a hatalmas pénzmennyiségével "egyszer csak befogta a látómezejébe a bevándorlás kérdését". Orbán szerint Soros közzétette a programját, tervét és mozgósította szervezeteit.

Úgy fogalmazott: a Soros-hálózat pártszerűen működik, el akarja mozdítani és meg akarja gyengíteni azokat a kormányokat, amelyek a muszlimok betelepítésével szemben fellépnek.

A kormányfő ezért arra számít, hogy Magyarországon a Soros-hálózat propagandát fog folytatni, meg fogja erősíteni a civil szervezeteket, emberek százait és ezreit fogja fizetni, a választás időpontjára pedig úgynevezett civil központokat fog létrehozni az ország különböző részein, amelyek pontosan úgy működnek majd, ahogyan a kampányban a pártok szoktak - idézi az MTI. (Csütörtöki hír, hogy a a Nyílt Társadalom Alapítvány civil központokat tervez létrehozni: több százezer dollárra lehet pályázni náluk lakhatási, oktatási, egészségügyi és szegénységgel kapcsolatos témákban.)

Orbán Viktor azt is mondta, Soros György az Európai Parlamenten (EP) már átvitte az elképzelését, ahonnan megindult a nyomás az Európai Tanács irányába, hogy az uniós miniszterelnökök is erősítsék meg az EP döntését, és induljon meg a betelepítés.

Szamárságok

"Szamárság" - mondta Orbán arra, hogy megvonnák Magyarországtól az uniós támogatásokat, mert azt több uniós fronton is el kéne fogadtatni. Ezután a budapestieket méltatta, akik tűrték 16 miniszterelnök mozgatását a kínai csúcstalálkozó idején. Orbán szerint amúgy az átlagnál kevesebb visszajelzést kaptak arra, hogy elégedetlenek az emberek a közlekedéssel a csúcs miatt.

A kínai találkozó jelentősége nagyobb, mint holmi diplomáciai kvaterka: a magyar gazdaság jövője dőlt el. Kínával amúgy mindig jó volt a kapcsolatunk, még a szovjet-kínai konfliktusok idején se mentünk Peking ellen. Van itt valami, ami pozitív hozzáállást mutat. Ráadásul Magyarországnak jól megy (azt nem említette, hogy az uniós támogatása miatt), sőt a térségben van az EU gazdasági motorja. Most egy szegedi cég is eladott egy csomó terméket Kínába, Sárváron termálbővítés lesz, az Eximbank kap pénzt Pekingből, amit kihelyez a vállalkozásokhoz, szóval csomó eredmény lett a vége.

Megtérül-e valaha a belgrádi vasút méregdrága felújítása? Orbán azzal vezette fel a dolgot, hogy a kínaiak gyakorlatilag megvették a pireuszi kikötőt, a kérdés, oda hogy jut el az áru. Van egy verseny ebben, szerinte ezen az útvonalon mennek majd az áruk dél felé.

Hogy ez forintban hogyan térül meg, az másodlagos, mert a vasút felemeli Magyarországot - tett meredek kijelentést Orbán, aki szerint a lényeg, hogy nő a súlyunk, a befolyásolási képességünk.

Hány magyar vállalkozás vehet részt a projektben, az rejtély, 50:50-ről indulunk, felfelé, de konkrétumot nem mondott. A forrásokat pedig nem kell majd kivonni a gazdaságból, mert ugye jön a kínai pénz (hitel lesz ez).

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix3, 2017.12.05 21:29

@zana:
"Gyuri bácsi az ország jobbik fel veled van"

Isten bizony mondom néked, leépülőben van az agyad.
Már múltkor is beírtam, hogy naponta 2-3 öngólt lősz!
:D

A jobbikosok most őrjöngenek a kommented miatt!
:D
Ezt a kijelentésedet csak ahhoz tudnám hasonlítani, amikor Lendvai (a rebegősszemű...) a Jobbikkal való kampányvitája után végszóként kijelentette, hogy: "Győzzön a Jobbik!". A jobbikos képviselő megköszönte a biztatást...
:D

G. sorossal az ország bal(og)abbik fele ért egyet...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2017.12.05 18:21

A kínai vasút ugyanaz, mint a felcsuti, csak nagyban, és már rokkantá teszi az országot, most már nemcsak Putyinnak szolgátatja ki, hanem kínának is( mint a kurva, aki bárkinek lefekszik, sárga, zöld, bárki) Kínaiak a 21. századi nagy imperialisták, afrika igazi könyörtelen kifosztói, délkinai tenger elorzói, észak koreai kutya uszítói.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zana, 2017.12.05 17:30

Gyuri bácsi az ország jobbik fel veled van. 2,3 millió támogatót hazudnak, nem sikerült túl fényesre így sem az ellened folytatott náci időket idéző gyűlöletkampány. Sztálin is mosolyog a pokolban neki is volt egy embere akit illett gyűlölni.
Orwell 1984 regényben is volt egy figura aki szintén. A Nagy Testvért pedig szeretni kellett.
Orbán ócska a diktatúrája, a rablók demokráciája is így működik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2017.12.05 16:23

Csak ismételni tudom magam - a politikai maffia kizárólag "projektekből" tud lopni. Orbán egy tehetségtelen looser, de ezt pontosan felismerte. Sorost azért gyűlöli, mert az erősebb mint ő és kreol őkegyelme ezt nagyon-nagyon nem szereti. Soros ha akarná, lazán eltapossa ezt a Lumpenhundot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kobor, 2017.12.05 14:09

a kormányfő sorossal kapcsolatban már rögeszmés, nem tud túllépni rajta, elakadt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html