Orbán Viktor nyitotta meg a mumbai tőzsde kereskedését

A hivatalos indiai látogatáson tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök nyitotta meg péntek reggel a mumbai értéktőzsde (Bombay Stock Exchange, BSE) kereskedését.
Inforádió, 2013. október 18. péntek, 08:06
Fotó: Napi.hu

A tőzsdenyitás hindu szertartás szerint egy lámpa meggyújtásával kezdődött, ami szimbolikája szerint "fényt és tudást hoz a sötétségbe". A jelen lévő vállalatok száma alapján a világ legnagyobb tőzsdéjén a kereskedés helyi idő szerint 9 óra 15 perckor kezdődött meg a hagyományos kongatással, amit ezúttal Orbán Viktor végzett el. A miniszterelnök ajándékba megkapta a gong kicsinyített mását.

Szubramaniam Ramadorai, az 1875-ben alapított BSE elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: a mumbai tőzsdeindex az indiai - a világon a második leggyorsabban növekvő - gazdaság pulzusa.

Az indiai gazdaság bővülése még a válság ellenére is hat százalék körüli, ami főként az erős belső piacnak köszönhető - ismertették a tőzsdenyitáson.

A ceremónia után az Orbán Viktor vezette magyar delegáció - amelynek tagja mások mellett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára - indiai pénzügyi befektetőkkel találkozott. Ezt követően a hivatalos program - a csütörtöki újdelhi menetrendhez hasonlóan - magyar-indiai üzleti fórummal folytatódik Mumbaiban (korábbi nevén Bombay), India pénzügyi és kereskedelmi központjában.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jocijoci, 2013.10.18 17:48

Orbán nyitotta meg?
Napvégére tőzsdekrach?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

homeros, 2013.10.18 08:36

húúúú, mennyi céget lehetne ott tönkre tenni, államosítani... hantaboy életének talán legnagyobb kihívása volt ez, nem ordítani bele a tömegbe, hogy "államosítás!!!!!!!!"
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html