A tőzsdenyitás hindu szertartás szerint egy lámpa meggyújtásával kezdődött, ami szimbolikája szerint "fényt és tudást hoz a sötétségbe". A jelen lévő vállalatok száma alapján a világ legnagyobb tőzsdéjén a kereskedés helyi idő szerint 9 óra 15 perckor kezdődött meg a hagyományos kongatással, amit ezúttal Orbán Viktor végzett el. A miniszterelnök ajándékba megkapta a gong kicsinyített mását.

Szubramaniam Ramadorai, az 1875-ben alapított BSE elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: a mumbai tőzsdeindex az indiai - a világon a második leggyorsabban növekvő - gazdaság pulzusa.

Az indiai gazdaság bővülése még a válság ellenére is hat százalék körüli, ami főként az erős belső piacnak köszönhető - ismertették a tőzsdenyitáson.

A ceremónia után az Orbán Viktor vezette magyar delegáció - amelynek tagja mások mellett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára - indiai pénzügyi befektetőkkel találkozott. Ezt követően a hivatalos program - a csütörtöki újdelhi menetrendhez hasonlóan - magyar-indiai üzleti fórummal folytatódik Mumbaiban (korábbi nevén Bombay), India pénzügyi és kereskedelmi központjában.