Orbán Viktor: szükség van egy közvetlen légi járatra Budapest és Biskek között

Magyarországnak működnie kell, a diplomáciának és a külkapcsolatoknak is, érkeznek ide vendégek, és "mi is látogatunk számunkra fontos országokba" - közölte Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, miután tárgyalt Szooronbaj Dzsejenbekov kirgiz elnökkel
Domokos László, 2020. szeptember 29. kedd, 12:48
Fotó: MTI/AP

Ötvenmillió dolláros magyar-kirgiz fejlesztési alap felállításáról állapodott meg a két ország. Az alap a két ország együttműködését, különösen vegyes cégeket hivatott finanszírozni, és ha kimerülne, az összegét készek tovább emelni - mondta Orbán Viktor kormányfő az MTI beszámolója szerint.

A miniszterelnök szerint "a két nép között meglévő közös eredet és a barátság mindennapi megélésének ma a legnagyobb akadálya" a távolság, ezért szükség van egy közvetlen légi járatra Budapest és Biskek között, amelynek jogi és pénzügyi feltételeit sikerült is megteremteni, és reméli, hamarosan megindulhat a járat.

A kirgiz elnök érkezését áprilisra várták, de a koronavírus-járvány ezt lehetetlenné tette. Magyarország a járvány első szakaszában gyakorlatilag megállította az életet, mivel egy ismeretlen ellenséggel állt szemben. A mostani, második hullámban azonban más a védekezés, amelynek vezérfonala az, hogy az országnak működnie kell - mondta Orbán.

A magyar-kirgiz kapcsolatok dinamikusan fejlődnek a kölcsönös tisztelet jegyében - fogalmazott Szooronbaj Dzsejenbekov, Kirgizisztán elnöke, aki szerint a kedden aláírt megállapodások eredményeként új fejezetet kezdhetnek a kétoldalú kapcsolatok építésében. Emellett köszönetet mondott a magyar kormánynak és népnek a koronavírus-járvány elleni védekezéshez nyújtott segítségért.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.09.29 17:50

Az biztos, és érdemes vállalkozni Azerbajdzsánban meg Fehéroroszországban. Most főleg.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2020.09.29 15:04

honnantud a vajda aközös eredetről tudományosan ilyen sokat, ott volt a hálószobákban? 2000 éve, ez érv a 21. században, keresztényi és nem mohamedán alapon ádám és éva a közös ős, a többi eretnekség, eretnek alapon akar repülőjáratokat indítani, az még érthető, hogy Putyintól tart, hiszen 45-ben élet-halál a kezükben voltés épvtizedekig uralkodtak, most is a gáz olaj csap ott van, de kazahsztánnal, hcsak nem a piros segg miatt ne szórakoztasson minket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html