Orbán Viktor többet mondott

A Fidesz állítólag az Orbán Viktor pártelnök által korábban említett egymillió népszavazást támogató aláírásnál jóval kevesebbet akar benyújtani.
NAPI Online, 2007. szeptember 26. szerda, 08:31
Fotó:

A Fidesz azt tervezi, hogy az Orbán Viktor által említett egymillió helyett első körben csak 350-400 ezer aláírást gyűjt össze és nyújt be hitelesítésre a népszavazás támogatására a választási szervekhez - állítja a Népszava. Ez bőven elég a 200 ezer hiteles szignó felmutatásához, ám a gyűjtögetést nem hagynák abba: propaganda célokkal elérnék az egymilliós számot - illetve Orbán szerint csak az a kérdés összejön-e a másfél millió -, igaz, ezt már senki sem ellenőrizné, azaz akkora számot mondanak, amekkorát akarnak.

A lap értesülései szerint a Fidesznek mindegy, mikor lesz a referendum, azt tartanák jónak, ha a népszavazási kampány szinte összeérne a 2009-es európai parlamenti, majd a 2010-es magyar országgyűlési választási kampánnyal. A népszavazási propaganda irányítására Tarlós Istvánt, a párt fővárosi frakcióvezetőjét kérték fel, aki gondolkodik dolgon, de állítólag nem valószínű, hogy nemet tud mondani.

HOZZÁSZÓLÁSOK