A következő napokban folytatódik a Fidesz-KDNP-s politikusok országjárása. Emellett a jövő héten a Fidesz telefonon is megkeresi szimpatizánsait, és felhívja figyelmüket az Európai Parlament (EP) képviselőinek választáson való részvétel fontosságára, továbbá minden postaládába eljuttatják "Üzenjük Brüsszelnek: tiszteletet a magyaroknak!" című szórólapot, amelyben Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök rövid üzenete is olvasható - közölte Nyitrai Zsolt.

A kampány utolsó hetében a Fidesz százezer önkéntese személyesen viszi majd el Orbán Viktor levelét a kormánypárt támogatóinak - közölte a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója.

A politikus szavai szerint az EP-választás arról is szól, "mutassuk meg szavazatainkkal: nagyon fontos, hogy megadják az Európai Unióban a tiszteletet Magyarországnak".

"Olyan képviselőket kell küldenünk Brüsszelbe május 25-én, akik kiállnak Magyarországért, a magyar érdekekért, a magyar értékekért, (...), akik megvédik a rezsicsökkentést, a magyar földet, a magyar családokat és a munkahelyeket" - mondta Nyitrai Zsolt.

Hangsúlyozta azt is, olyan EP-képviselőkre van szükség, akik "nem tűrik el, hogy bürokraták és bankárok diktáljanak nekünk", és akik kivívják a tiszteletet a magyaroknak.