Orbán Viktor: Valószínűleg a számok emelkedni fognak, vannak lezsírozott kapacitások

Az operatív törzs szombaton áttekintette a járványhelyzetet - számolt be az ülésről Orbán Viktor miniszterelnök. Szerinte megfelelő tartalékkal rendelkezik az ország.
Csernátony Csaba, 2020. szeptember 26. szombat, 11:18
Fotó: MTI Fotó

"Átnéztük a védekezés állását. Mindenki tudja, hogy a második hullám megindult Magyarországon is" - mondta Orbán Viktor szombaton az operatív törzs ülése után publikált Facebook-videóban.

A miniszterelnök közölte, az operatív törzs rendszeresen áttekinti, van-e elegendő kórházi ágy, van-e elég eszköz, van-e elég lélegeztető gép és van-e elég orvos és személyzet. A szombati egyeztetésen kiderült, hogy mindenből rendelkezésre áll  szükséges mennyiség.

Bár vannak lezsírozott járványkórház-kapacitásaink is, azoknak a megnyitása most még nem szükséges. Valószínűleg a számok emelkedni fognak, és ezeket meg kell nyitnunk, de egyelőre biztonságos mennyiségű tartalékkal rendelkezünk -

- mondta Orbán Viktor.

A koronavírus.gov.hu szombat reggeli tájékoztatása szerint az aktív fertőzöttek száma meghaladja a 17 ezer főt. Péntekről szombatra virradóra 950 új fertőzöttet azonosítottak és életét vesztette 12 beteg.

HOZZÁSZÓLÁSOK