Orbánék blöffölnek Soros-ügyben - külföldi visszhang

A Financial Times című brit liberális üzleti napilap a Soros-tervről szóló magyarországi nemzeti konzultációval foglalkozott keddi számában.
K. Kiss Gergely, 2017. október 3. kedd, 13:59
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A cikk szerzője szerint Soros György egy 2016-ban megjelent írásában az Európai Unió határainak megerősítését javasolta, valamint azt, hogy Európának 300 ezer menekült számára kell helyet biztosítania az illegális bevándorlás visszaszorítása érdekében.

Soros egy közös európai menekültrendszer felállítása mellett érvelt, de ismételten állást foglalt az ellen, hogy az uniós tagországokat a menekültkvóták elfogadására kényszerítsék. "Az EU nem kényszerítheti a tagállamokat arra, hogy menekülteket fogadjanak be, ha nem akarnak, vagy a menekülteket arra, hogy oda menjenek, ahol nem látják őket szívesen" - idézte a cikk szerzője Soros Györgyöt.

A napilap szerint annak ellenére, hogy az üzletember ellenzi a menekültek kötelező áttelepítését célzó programot, magyar tisztségviselők a Soros-terv kulcsfontosságú elemének nevezik a menekültek kvóta szerinti elosztásának több mint 20 európai ország által megszavazott rendszerét.

Soros György szóvivője az üzleti lapnak nyilatkozva azt állította, hogy a magyar kormány kampánya hazugságokon alapul.

"Nincs Soros György által Magyarország ellen szervezett globális összeesküvés" - idézte a napilap a szóvivő nyilatkozatát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ezt-nektek, 2017.10.04 11:16

@Axxtro: " mi azért szárazon tartjuk a puskaport."

Nem is árt azt szárazon tartani, ha egyébként is a puskaporos hordón ültök! :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Axxtro, 2017.10.04 10:40

Teljesen mindegy, mit tagadnak le, meg hazudoznak össze-vissza liberális barátaink, mi azért szárazon tartjuk a puskaport.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html