Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétfőn délelőtt megy el a levél és abban a Magyar Szakszervezeti Szövetség segítségét is kérjük, hiszen nemcsak rólunk van szó, hanem az önkormányzatoknál és az önkormányzati tulajdonú cégeknél dolgozók esetén is meg kell felelni a tavalyi kormányrendeletben szereplő minimálbér- és a garantált bérminimum emelésnek - mondta Nemes Gábor.

Az ebből eredő bérfeszültségeket is kezelni kell. Az állami tulajdonú cégek dolgozó hamarosan megkapják a három évre elosztott, 30 százalékos bérfejlesztést. Ezt az önkormányzat területén dolgozóknak is biztosítani kellene.

Nem csak a BKV-sokról van szó, egy szakszervezet nem lehet diszkriminatív, egységes elvek mentén képviseli azt, hogy a dolgozóknak megfelelő munkakörülményeket és megfelelő juttatást biztosítani kell.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke hangsúlyozta a miniszterelnöktől azoknak a forrásoknak a biztosítását várja, ami lehetővé teszi a 30 százalékos, három évre szóló bérfejlesztést. Ezeknél a cégeknél komoly problémák, lemaradások is vannak, ezért a munkakörülmények javítása is szükséges. A munkaerőhiány jellemzővé vált.

Nemes Gábor információi szerint a BKV vezetése kiszámolta, 34 milliárd forintra lenne szükség az állami cégeknél végrehajtott bérfejlesztéssel azonos mértékű béremeléshez. Amennyiben megkerülhetetlen a sztrájk, nem tudunk megállapodni, az Egységes Közlekedési Szakszervezet igazodni fog ehhez és aktív szereplője lesz az akciónak.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke elmondta, az a bécsi szakszervezeti felajánlás, amely szerint nyelvtanfolyammal is segítik az Ausztriában munkát vállaló buszvezetőket, olyan előrehaladott állapotban van, hogy csütörtökön tárgyalnak is róla - írja az Inforádió.