A baleset az autópálya 83-as kilométerénél történt. Az Útinform terelőútnak Tatánál az autópálya 67-es kilométerénél lehajtva az 1-es főútat javasolja, ahonnan Komáromnál a 13-as főúton keresztül érdemes visszatérni a pályára.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt közölte: egy személygépkocsi szalagkorlátnak ütközött, a balesetben egy ember megsérült.

A forgalom a műszaki mentés és a helyszíni szemle idején csak a külső és a leállósávon haladhat, így lassú haladásra és torlódásra kell számítani - írták.

Véget ért a verseny

A Hungaroring felől az M3-as autópálya 19-es kilométerénél az új csomópontnál, valamint a mogyoródi csomópontnál lehet ráhajtani az M3-asra, ahol már telítettek a sávok. A forgalmat a versenypályától az M3-as autópályáig rendőri segítséggel irányítják, az autópályán Mogyoród térségében és az M0-s autóúttól a főváros felé vezető szakaszon is csak lépésben lehet haladni.

Hozzátették: nemcsak az M3-ason, hanem a környező alsóbb rendű utakon is nagy a zsúfoltság: telített a 3-as főút is Aszód és Kistarcsa között.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon azt közölte: a Hungaroring környékén lévő utak mindegyike - Mogyoród és Szilasliget felé is - csak egy irányba, a versenypályától kifelé járható. A parkolókból és a környező utakról a járművek távozása várhatóan az esti órákig eltart, a forgalmirend-változást a rendőrség ezért a szükséges ideig fenntartja.