Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Némethné Jankovics Györgyi szerint a novemberre ígért, átlagosan 24 ezer forintos plusz pénzt több részletben küldik, de hogy mikor, azt nem tudta megmondani. Mindössze annyit tudnak, hogy jelen esetben három utalásról van szó, de ez nem hivatalos információ - mondta a televíziós interjúban a Magyar Nyugdíjasok Egyesületének Országos Szövetsége elnöke.

A probléma abból adódik, hogy a nyugdíjas érdekvédelemnek, nincs az a státusza, hogy bárminemű kormányzati intézkedésről hivatalos tájékoztatást kapnának. Csak nem hivatalos, szakértői információik vannak. Pedig ezt sokkal transzparensebben kellene kezelni! - figyelmeztetett az elnök.

Nem csoda, hogy rengeteg reklamáció érkezett a Magyar Államkincstárhoz a nyugdíjasoktól, hogy a vártnál kevesebb összeg, vagy semennyi pluszpénz nem érkezett, ám a szervezet egy alkalommal sem kommunikálta, hogy részletekben jöhetnek a bónuszok.

Némethné szerint valójában háromféle pénz érkezik novemberben, míg decemberben kétféle juttatás, és januárban pedig majd az emelt nyugdíj. Viszont a novemberi nyugdíj, a 11 hónapra visszamenőleges nyugdíjkorrekció, valamint a nyugdíjprémium az információink szerint nem egyszerre érkezik, viszont azt, hogy milyen ütemben, már nem tudjuk" - mondta az érdekképviselet vezetője.

Érdemes tehát megvárni a hó végi záró egyenleget, majd érdemes kiszámolni, hogy mennyi jár. Ha a kapott összeg nem stimmel, akkor küldhetünk reklamációt a Magyar Államkincstárhoz - magyarázta Jankovics.