Óriási engedményt kapnak az elektromos kamionok a magyar utakon

Több árut szállíthatnak majd a kibocsátásmentes kamionok - erről rendelkezett az Innovációért és Technológiáért felelős minisztérium.
Herman Bernadett, 2020. január 8. szerda, 19:20
Fotó: AFP

Nagyobb többlettömeget engedélyezhetnek a kibocsátásmentes nehézgépjárműveknek a vizsgáztatás során az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) új rendelete szerint.

A Magyar Közlönyben január 8-án megjelent rendelet szerint az alternatív üzemanyaggal hajtott gépjárműveknél a forgalomba helyezést megelőző vizsgálat során a közlekedési hatóság a megengedett legnagyobb össztömeget, a járműgyártó által meghatározott megengedett legnagyobb össztömeget nem meghaladóan az alternatív üzemanyag-technológiához szükséges többlettömeggel, de legfeljebb egy tonnával megnöveli.

A kibocsátásmentes nehézgépjárműveknél a forgalomba helyezést megelőző vizsgálat során a közlekedési hatóság a megengedett legnagyobb össztömeget, a járműgyártó által meghatározott megengedett legnagyobb össztömeget nem meghaladóan a kibocsátás-mentes technológiához szükséges többlettömeggel, de legfeljebb két tonnával megnöveli.

HOZZÁSZÓLÁSOK