Óriási közlekedési káoszt ígérnek keddre a fővárosban

Több fővárosi útszakaszt is lezár kedden Vlagyimir Putyin orosz elnök látogatása miatt a Terrorelhárítási Központ (TEK) - derül ki a szervezet honlapjára szombat este felkerült személy- és létesítménybiztosítási intézkedésekből.
MTI, 2015. február 14. szombat, 21:09
Fotó: Napi.hu

Kedden, hajnali 3 órától lezárják az Országház környékén levő utcákat, köztük a rakpart egy szakaszát, kora délután a Hősök tere, illetve a Fiumei sírkert környékét, továbbá délután 16 órától a Sándor-palota környékét.

Hajdu János, a TEK főigazgatója az intézkedéseket azzal indokolta, hogy ezeken a helyszíneken résztvevő orosz elnök nemzetközileg védett személy, a vonatkozó kormányrendeletben, valamint a vonatkozó nemzetközi egyezményben foglalt kötelezettségek pedig csak a területre belépők fokozott ellenőrzésével, a belépés és a benntartózkodás korlátozásával biztosítható.

A lezárásokat elrendelő intézkedésekben a főigazgató felkérte a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, hogy az intézkedéseket további indokolt mértékű ideiglenes forgalomkorlátozási, közrendvédelmi, bűnmegelőzési és objektumvédelmi intézkedésekkel egészítse ki.

A Terrorelhárítási Központ szombaton napközben az MTI-vel azt közölte: Vlagyimir Putyin orosz elnök és delegációjának budapesti tartózkodása során több útvonalon időszakos terelésre, forgalomkorlátozásra, illetve lezárásra kell készülni, de azokat csak a külföldi delegáció biztonságos mozgásához feltétlenül szükséges ideig tartják fenn, így segítve a Budapesten közlekedőket.

HOZZÁSZÓLÁSOK