Óriásit javult a magyar csődkockázati mutató

Meredek csökkenéssel a 700 bázispontos sáv alá süllyedt a pénteki londoni kereskedésben a magyar államadósság törlesztéskockázatára kínált biztosítási tranzakciók árazása, amely előző nap még 750 bázispont feletti rekordszinteken járt.
portfolio.hu, 2012. január 6. péntek, 11:53
Fotó: Napi.hu

Pénteki londoni elemzői vélemények szerint "eltúlzottak" a magyar szuverén törlesztésképtelenséggel kapcsolatos piaci aggályok. Az egyik vezető londoni piaci adatszolgáltató csoport, a CMA DataVision szakelemzőinek kimutatása szerint a magyar kormánykötvény-adósság törlesztésének leállására köthető határidős biztosítási csereügyletek (credit default swaps, CDS) középárfolyama a pénteki jegyzésben valamivel 690 bázispont felett mozgott az előző esti 735 bázispontos záró után.

Timothy Ash, a Royal Bank of Scotland (RBS) londoni globális felzárkózó térségi kutatórészlegének vezetője befektetők számára pénteken összeállított, az elmúlt napok piaci fejleményeire reagáló elemzésében azt írta, hogy a finanszírozási igényeket és a kormány rendelkezésére álló finanszírozási forrásokat összevetve Magyarország "aligha tekinthető a törlesztésképtelenség szélén álló" adósnak, és az ezzel kapcsolatos félelmek "eltúlzottak".

HOZZÁSZÓLÁSOK