Tűz keletkezett egy veszélyes anyagokkal is foglalkozó cég telephelyén a balatonfűzfői ipari parkban.
A balatonfűzfői, a pétfürdői, a székesfehérvári, a siófoki és a veszprémi hivatásos tűzoltók néhány perccel ezelőtt fojtották el a lángokat, több vízszállító is segíti a munkájukat, a beavatkozást pedig a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

A helyszínre tart a katasztrófavédelmi mobil labor is. A mentők egy embert kivizsgálásra kórházba szállítanak a helyszínről. A Veszprém megyei rendőrség arról tájékoztatott, hogy két órára teljes szélességében lezárják a 7213-as utat Balatonfűzfőnél. A 72-es útra terelik a forgalmat. Veszélyes anyag tárolására szolgáló tartály ég Balatonfűzfőn

Veszélyes anyag tárolására szolgáló tartálynál keletkezett tűz péntek délután Balatonfűzfőn, egy fűzfőgyártelepi cégnél - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Helt Ákos tájékoztatása szerint a lángok körülbelül 70 négyzetméteren csaptak fel, az oltáson fűzfőgyártelepi, pétfürdői, veszprémi, székesfehérvári és siófoki tűzoltók dolgoznak a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett.

A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végez, lakosságvédelmi intézkedésre egyelőre nem volt szükség - tette hozzá a szóvivő.