Őrizetbe vettek egy magyar politikust

A Nemzeti Választási Bizottság szerdán jogerősen felfüggesztette Kőrös Gusztáv országgyűlési képviselőjelölt mentelmi jogát. Ezután az ügyészség elrendelte a büntetőeljárás folytatását hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények gyanújával - áll a közleményben.
K. Kiss Gergely, 2018. március 15. csütörtök, 08:40
Fotó: Reuters

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói szerda este újból őrizetbe vették Kőröst - írta a főügyész. Egyrészt a megalapozott gyanú, az eljárás meghiúsításának, a szökésnek és a bűnismétlésnek veszélye, másrészt felmerült további bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja indokolja az őrizetbe vételt - idézi az MTI.

A gyanú szerint Kőrös Gusztáv - magát hivatalos személynek kiadva - több vállalkozótól jelentős összegeket kért azzal, hogy az általuk benyújtott pályázatoknál kedvezőbb elbírálás érdekében pénzt juttat hivatalos személynek. A gyanúsított így több mint 130 millió forintot szerzett meg a vele kapcsolatban állóktól. (Most dupla annyit nyúlhatnak le kamupártok, mint 2014-ben)

A jelölt jogerős nyilvántartásba vételét követlen azonban megillette őt a mentelmi jog, ezért a Somogy Megyei Főügyészség megszüntette előzetes letartóztatását. Az NVB - következetes gyakorlatát folytatva - szerdán felfüggesztette Kőrös Gusztáv mentelmi jogát, mert a büntetőeljárás tárgyát képező cselekmény az idei országgyűlési képviselő-választás kiírása előtt történt és a büntetőeljárás nem áll összefüggésben a választási eljárással. Ezt követően vették újból őrizetbe Kőrös Gusztáv képviselőjelöltet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2018.03.15 10:40

polt fideszes fényszürőjén ez átment, ugyanez fideszes 1000 esetben nem, polt egy gerinctelen esküszegő hazaáruló, azt hiszi mindenki hülye, és ez örökké így fog menni
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rotaryfun, 2018.03.15 09:14

Nem tűri a fidesz a konkurenciát ! Ez a jog csak őket illeti. Pályázati pénzt a tudtuk bele egyezésük nélkül senki nem kaphat. Pályázni is csak az pályázhat aki megvette a maga emberét és ma tudja holnapután milyen pályázat lesz kiírva 1 napra :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html