Orosz részvények vásárlására buzdít a Goldman

Oroszországi részvények vásárlására buzdítja a befektetőket a Goldman Sachs, mondván: nem érdemes várni a jövő év márciusában esedékes elnökválasztásig - írta a Bloomberg.
MTI-Eco, 2011. június 19. vasárnap, 13:10
Fotó:

A befektetési bank vezetői szerint Oroszországban most hatalmasak a lehetőségek, és igen vonzó a részvények ára is. Oroszország legnagyobb bankjának,a Szberbanknak az elnöke nemrégiben utalt arra, hogy a decemberre kitűzött parlamenti választásokat és a jövő évi elnökválasztást megelőző politikai bizonytalanság miatt erős a tőkekiáramlás Oroszországból: a nemzeti bank adatai szerint az év első négy hónapjában 30 milliárd dollárnyi tőke ment ki az országból, ami majdnem annyi, mint a tavaly év egészében kiáramlott 35 milliárd dollár.

Az aktíváit tekintve legnagyobb amerikai banknak számító Goldman Sachs pillanatnyilag a negyedik helyen áll az orosz értékpapírok adásvételét tekintve a befektetési bankok között, ami eddigi legjobb pozícióját jelenti. Az első helyen két orosz cég, a VTB Capital és a Renaissance Capital áll, majd a Morgan Stanley következik.

HOZZÁSZÓLÁSOK