Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője megköszönte az orosz politikusnak, hogy elsőként Magyarországra szállítottak a koronavírus ellen létrehozott Szputnyik-V vakcinából, amelynek vizsgálata már zajlik.

Csak garantáltan hatásos és biztonságos ellenszert fognak forgalomba hozni Magyarországon - mondta Kásler az Emmi közleménye szerint.

Mihail Murasko felajánlotta, hogy a rendelkezésre álló vakcina vizsgálatára magyar szakemberek is lehetőséget kapnak a WHO hitelesítésével rendelkező orosz laboratóriumokban. Erre már a jövő héten sor kerülhet.

Kásler Miklós beszélt a Közép- és Kelet európai Onkológia Akadémia feladatáról és fontosságáról is. A tárcavezető elmondta, hogy az orosz egészségügyi szakemberek bevonásával egy rendkívül illusztris társaságot tudhat magáénak az akadémia.

A felek felvetették, hogy az információs technológia egészségügyi alkalmazásában, például a telemedicina megoldások területén is erősítenék együttműködésüket a jövőben. A beszélgetés során az orosz egészségügyi miniszter elmondta, hogy 2021 első negyedévében megnyitják a moszkvai Blohin Onkológiai Intézet új, kizárólag gyermekonkológia számára létrehozott épületét. Az átadásra Káslert személyesen is meginvitálta - írta az Emmi.