Oroszországba utazik az amerikai külügyminiszter

Áprilisban az orosz fővárosba, Moszkvába utazik Rex Tillerson amerikai külügyminiszter az amerikai külügyminisztérium közleménye szerint.
Papp Zsolt, 2017. március 21. kedd, 17:57
Fotó: MTI/EPA

A látogatás pontos időpontját nem közölték, csak annyit, hogy Tillerson külügyminiszter körülbelül két héttel azt követően készül Moszkvába, hogy részt vesz a G7-es országcsoport külügyminisztereinek Olaszországban tartandó konferenciáján április 10-11-én- írja az MTI.

A tervezett oroszországi látogatásról elsőként az amerikai közszolgálati rádió (NPR) közölt értesüléseket még hétfőn, a külügyminisztérium kedden délelőtt erősítette meg azt hivatalosan is.

Szintén kedden jelentette be a külügyi tárca, hogy az amerikai diplomácia irányítója nem vesz részt a NATO brüsszeli külügyminiszteri találkozóján április 5-6-án, mert Hszi Csin-ping kínai elnök éppen akkor lesz Donald Trump amerikai elnök vendége az Egyesült Államokban.

A NATO-tagországok külügyminisztereinek brüsszeli tanácskozásán az Egyesült Államokat Tom Shannon, a külügyminisztérium politikai ügyekért felelős államtitkára képviseli.

HOZZÁSZÓLÁSOK