Erre készül a jövő héten az Orbán-kormány

Az Országgyűlés hétfőtől ötnapos üléssel folytatja munkáját. A parlament a következő két hétben összesen huszonhat előterjesztés tárgyalását kezdheti meg.
Dzindzisz Sztefan, 2018. november 11. vasárnap, 13:04
Fotó: Pixabay

A házelnök előzetes napirendi javaslata alapján az ülés hétfőn 13 órakor kezdődik. A képviselők ekkor búcsúznak a közelmúltban elhunyt Molnár László volt kisgazda képviselőtől, majd a szociális munka napjára emlékeznek, amely a személyes gondoskodást nyújtó intézményeknél, szolgáltatóknál dolgozók ünnepnapja.

A napirend előtti felszólalásokat követően ezúttal is két órában követhetik az interpellációk, majd hatvan percben az azonnali kérdések hangozhatnak el - írja az MTI.

Kedden a magyar nyelv napjára történő emlékezéssel kezdődik a parlamenti munka, amit szavazások követnek. A Ház egyebek mellett dönthet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) jövő évi költségvetéséről, továbbá módosíthatják az adó-, a köznevelési és az állatvédelmi jogszabályokat. A határozathozatalok után nyolc javaslat általános vitáját bonyolíthatják le. A képviselők egyebek mellett hozzászólhatnak a kabinet felsőoktatást, kutatás-fejlesztést és szakképzést, sportot és kultúrát érintő indítványaihoz.

Szerdán kilenc előterjesztést tárgyalhat az Országgyűlés. Elsőként a közigazgatási bíróságok felállításáról kezdődhet általános vita, majd tárgyalnak a közbeszerzésekről, a településkép védelméről és az állami magasépítési beruházások megvalósításáról szóló javaslatokról.

A képviselők a negyedik ülésnap elején a magyar szórvány napjára emlékeznek, amit szintén kilenc indítvány általános vitája követ. Csütörtökön tárgyalhatnak a filmalkotások készítésével és terjesztéséről, a turisztikai térségek fejlesztéséről, a polgári perrendtartásról szóló, valamint a migrációt érintő módosításokról is.

A parlament soron következő ülése november 19-én, hétfőn, a második héten megszokott kérdések és azonnali kérdések elhangzásával zárulhat.

HOZZÁSZÓLÁSOK