Országos ellenőrzés jön - mutatjuk, mit ellenőriz a hatóság

Indult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc ellenőrzés, az országos akció a húsvéti ünnepek végéig, azaz április 22-ig tart - jelentette be az Agrárminisztérium.
Szabó Zsuzsanna, 2019. március 25. hétfő, 14:31
Fotó: Shutterstock

A Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár által elrendelt országos ellenőrzés-sorozat középpontjában ezúttal is a szezonálisan népszerű termékek, valamint az azokat előállító- és forgalmazó helyek állnak. A növényi termékeknél a szakemberek kiemelten vizsgálják majd a primőr, azok közül is főleg a gyorsan romló zöldségeket és gyümölcsöket, mint például a szamócát.

Országszerte március 25-től húsvét végéig, azaz április 22-ig tart idén a tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzés sorozat. Az akciót a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) koordinálja, a vizsgálatokat a Nébih és a kormányhivatalok szakemberei végzik - derül ki a közleményből.

Az ellenőrzés-sorozat során a hagyományosan népszerű termékek közül többek között sonka, tojás, bor, különféle édességek, valamint szezonális zöldségek és gyümölcsök is górcső alá kerülnek. Az ezeket előállító- és forgalmazó helyeken, valamint piacokon és vásárokon is feltűnnek majd a hatósági szakemberek.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK