Országos Építésügyi és Településrendezési Tanács alakul

A kormány döntött az Országos Építésügyi és Településrendezési Tanács létrehozásáról, amely a szakminiszter javaslattevő, véleményező és tanácsadó testülete lesz. A júliustól hatályos határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
MTI, 2012. június 27. szerda, 19:40
Fotó: Napi.hu

A tanács elnöke az építésügyért és településrendezésért felelős miniszter, akit az általa kijelölt állami vezető helyettesít. A miniszter - a határozatban nem jelölt számban - kormánytisztviselőket jelöl a tanácsba, illetve 13 szervezet is jogosult egy-egy tagot delegálni. Ilyen szervezet a Magyar Építész Kamara, az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége, a Magyar Urbanisztikai Társaság, és a Magyar Környezettudatos Építési Egyesület is.

A tanács - egyebek mellett - kezdeményezheti az építésügyet, az épített környezetet érintő intézkedések hatásvizsgálatát, és javaslatot dolgoz ki az építésügy helyzetét kedvezőtlenül befolyásoló folyamatok megállítására, visszafordítására.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

VoIe, 2012.06.27 20:40

Milyen szepen csokkentik a kormanyzati kiadasokat ezek a fideszes fiuk.
Kellett a hely a rokonoknak?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html