Országos program indul a nyugdíjasoknak - ettől féltik őket

Füstölő kémény elnevezéssel a fűtési szezonban országos programot indít a tanyákon élő idős emberek füstmérgezésének és kihűlésének megelőzése érdekében az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) - tájékoztatta Csonka Nándor, az OPSZ sajtófőnöke hétfőn az MTI-t.
Dzindzisz Sztefan, 2018. január 22. hétfő, 12:25
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A polgárőrség a külterületeken és a tanyákon fokozott járőrszolgálatot lát el a falugondnokok, a mezőőrök közreműködésével, így gyors segítséget tudnak nyújtani az egyedül élő idős embereknek. Kiemelt figyelmet fordítanak Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyére, az ottani tanyavilágban élőkre - tette hozzá.

A közlemény szerint a polgárőrség az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a rendőrség javaslatait is figyelembe veszi, valamint együttműködik az önkormányzatokkal a program végrehajtásakor. (A választások után élesedhet a kormány új csodafegyvere.)

Mindemellett folyamatosan felhívják a tanyavilágban élők figyelmét a tüzelőberendezések, a kémények ellenőrzésének szükségességére és szén-monoxid-érzékelő használatára - tartalmazza a közlemény.

Fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel

HOZZÁSZÓLÁSOK