Az ortodox egyház is kap pénzt a kormánytól

A kárpátaljai Magyar Házak programra, a szabadkai Avilai Szent Teréz székesegyház rekonstrukciójára, valamint a Magyarországon lévő ortodox templomok beruházására összesen több mint 1,4 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány.
Németh Géza, 2019. december 5. csütörtök, 16:08
Fotó: Pixabay

A Magyar Közlönyben megjelent három határozat közül az első a kárpátaljai Magyar Házak program bővítéséről szól. A Beregszászon és Munkácson lévő két épület fejlesztésére hagyott jóvá a kormány - az idei költségvetésből - 596,9 millió forintot.

A támogatást úgy oldotta meg a határozat, hogy a központi költségvetés Miniszterelnökség fejezetét kiegészítette a Pro Populo Carpathico Nonprofit Kft. tőkeemelése alcímmel, ide kerül az előbbi összeg.

A szabadkai Avilai Szent Teréz székesegyház rekonstrukciója során felmerült statikai problémák megoldására 78,7 milliót hagyott jóvá a kormány.

A harmadik határozat a budapesti Nagyboldogasszony ortodox székesegyházban, a tokaji Szent Miklós ortodox templomban és parókián, a miskolci Szentháromság ortodox templomban és a hévízi ortodox templomban a beruházások folytatását és a kapcsolódó fejlesztések forrását tartalmazza. Ez 780 millió forint. Az utóbbi két tétel már a jövő évi költségvetést terheli.

HOZZÁSZÓLÁSOK