Örüljön: két napot csúszik a káosz

A következő napok fővárosi eseményei és a közlekedés terhelésének csökkentése miatt két nappal később, szombaton kezdődik a Róbert Károly körút felújítása - adta hírül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
MTI, 2016. szeptember 14. szerda, 19:06
Fotó: Napi.hu

A felújítás ideje alatt irányonként két sáv lesz majd járható. A Duna felé vezető, északi oldalon a külső forgalmi sávot és a mellette futó járdát zárják le, azaz csak az ellenkező oldali, déli járdán lehet majd gyalogosan közlekedni. Az északi járdán vezető kerékpárút ideiglenesen megszűnik. A Váci út felé vezető oldalon a belső forgalmi sávot zárják le a Népfürdő utcai felhajtótól a Váci útig

A villamosforgalom - pár hétvége kivételével, amikor a Lehel úti csomópontban a villamospályát is felújítják - zavartalan lesz.

Korábbi tájékoztatás szerint a felújítással egy időben kerékpárút is épül, valamint megújul az Árpád híd pesti felhajtójánál a Népfürdő utcai és Esztergomi úti közúti híd is. Az érintett szakaszon új aszfaltréteget építenek, ahol szükséges, kicserélik a teljes pályaszerkezetet, és átépítik a szegélyeket és a kapubeállókat is.

Az átkelőhelyeket akadálymentessé alakítják át, megújul a közvilágítás, emellett kamerarendszert építenek ki. A buszöblök pályaszerkezetét bazaltbeton burkolatra cserélik, a buszmegállók pedig erősített aszfaltburkolatot kapnak.

Az útpályától zöld sávval elválasztott kerékpárút épül a Róbert Károly körút déli oldalán, a Papp Károly utcától.

HOZZÁSZÓLÁSOK