A költségvetési tartalékból csoportosít át 1,1 milliárd forintot a kormány az Emberi Erőforrások Minisztériumához, hogy abból a gazdagréti Szent Angyalok plébánia temploma építési munkálatainak befejezéséhez és működési költségeihez járuljon hozzá - az erről szóló, Orbán Viktor kormányfő által szignált rendelet a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg. (A templom képét innen vettük.)

Épp időben jött a döntés, hiszen délelőtt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kilátásba helyezte, hogy az Európai Bizottság - amúgy méltánytalannak tartott - költségvetési kiigazítási igényének eleget téve első körben zárolásokat hajtanak végre az államháztartásban, ha pedig ez nem elég, akkor (alapvetően jövőre) állami beruházások felfüggesztése következhet, majd szóba kerülhet a tranzakciós illeték emelése is.

A templom a tévénézők számára is ismerős lehet. Építését a Szomszédok című sorozatban még Bőhm bácsi sürgette a leginkább, de a Sümeghy operaénekest alakító Palócz László, sőt Pitti Katalin is énekelt a templomért rendezett jótékonysági koncerten. Az Origo.hu korábbi beszámolója szerint a templom falára mégsem az ő nevüket írták fel, ami meg is bosszulta magát: Orbán Viktor mellett ugyanis Semjén Zsolt is támogatta a templom felépítését, ám az ő nevét ly-nal, "Semlyén Zsoltként" vésték kőbe.