Örvendezik az államtitkár: a fejlesztéspolitika túlteljesít

Rekordösszegű, 154 milliárd forint uniós támogatást fizettek ki az elmúlt héten, ezzel az idei kifizetések összege év végére el fogja érni az 1700 milliárd forintot - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára hétfőn az MTI-nek.
MTI, 2013. december 23. hétfő, 13:24
Fotó: Napi.hu

Emlékeztetett, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár múlt hét hétfői sajtótájékoztatóján 1507 milliárd forintnyi támogatás kifizetéséről számolt be, az azóta eltelt egy hétben kifizetett összegekkel együtt pedig újabb rekordszintet ért el az intézményrendszer.
Csepreghy Nándor kiemelte, hogy ekkora összeget egy hét alatt még sohasem fizetett ki fennállása óta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ). Hozzátette: amennyiben ezt a kifizetési szintet tudná tartani az ügynökség, akkor három hónap alatt elfogyna az összes hátralévő uniós forrás, vagyis tavaszra le lehetne zárni a jelenlegi uniós költségvetési időszakot. A helyettes államtitkár tisztában van azzal, hogy az év végi rekordhetek nem tekinthetők "etalonnak" az év minden időszakában, de az mindenképpen nagy teljesítmény, hogy a rendszer képes ekkora kifizetésekre.
A 2007-2013 közötti költségvetési ciklus teljes abszorpciós mutatója a múlt héten kifizetett összeggel együtt már 5100 milliárd forint fölé kúszott. A helyettes államtitkár hozzátette, hogy ezzel a korábban vélt 500-600 milliárd forint forrásvesztési kockázat nullára csökkent.
"Mindez azt jelenti, hogy nem csupán Magyarország teljesít jobban, hanem a fejlesztéspolitika túlteljesít" - mondta Csepreghy Nándor.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2014.01.06 02:45

Ilyen kapkodásban rengeteg pénz úszhat el kétes, át nem gondolt, felesleges pályázatokra. Tombolnak az ügyeskedök, a simlisek. Kiváncsi vagyok, ebböl hamarosan mennyit fog visszakövetelni az EU?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2013.12.28 16:53

Nem is tudom ki merjem-e mondani azt amit gondolok, hogy hova mentek ezek a pénzek. Jujjjuj, de forró.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html