Újabb elképesztő dolog történt a magyar kórházakban

A munkát választották az időskori ellátás helyett, de két hónapja nem kapnak nyugdíjpótlást a kormány késlekedése és az új szabályok miatt - számolt be a Népszava.
Domokos László, 2019. augusztus 17. szombat, 08:31
Fotó: Shutterstock

Immár két hónapja nem kap nyugdíjpótló ellátást a közkórházakban dolgozó idős orvosok egy része. Hiába adták be továbbfoglalkoztatási kérelmüket időben a kormányzatnak, késve kaptak választ. Így a munkáltatók nem igényelhették meg időben az ellátásukat, a problémát azóta sem sikerült megoldani - írta a napilap.

Hat éve ugyanis a közszférában dolgozóknak választaniuk kell a nyugdíj és a munka között. Az egészségügyben a nyugdíjas korú orvosok és szakdolgozók továbbfoglalkoztatására csak akkor lehetséges, ha a munkáltatójuk előzetes kormányzati hozzájárulást szerez. Ha ez sikerült, akkor a nyugdíj helyett az azzal megegyező összegű jövedelemkiegészítést fizet az idősebb közalkalmazottainak.

A rendszerben dolgozó mintegy 17 ezer közalkalmazott gyógyító közül 5-6 ezren dolgoznak úgy, hogy megkapják a közalkalmazotti bérüket, és mellé a nyugdíjuk helyett járó nyugdíjpótló jövedelemkiegészítést. Ez utóbbit azonban június óta főként azoknak az orvosnak nem fizették ki, akiknek idén járt le a három évre szóló engedélyük. Ezt ugyan a szükségesnél hetekkel később megkapták, de a munkabér mellé járó nyugdíjpótló ellátást nem.

A Népszavának sem a humán tárcát, sem a Magyar Államkincstárt nem sikerült az ügyben szóra bírni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2019.08.20 10:24

Így néz ki o1g kézi országirányítása, nem kell EÜ minisztérium, se Oktatási, semmi egy káosz EMI, , mint a kurváknak, azoknak is csak a nagy duma a fontos.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

toferi41@freemail.hu, 2019.08.17 11:37

A jogállamban az az eljárás, a jogszerű, hogy dolgozz paraszt látástól vakulásig, az ellenértéket, majd megkapod, ha OV ügy döntött! Tudom ,hogy nem OV dönt, de Ő teremtette meg azt a rendszert, ahol a fizetése után az embernek el kell járni, kilincselni, felszólítani kell a munkáltatót!Kétségeim vannak afelől, hogy az állami hatóságok, és rendszerek működnek e egyáltalán a törvényeknek megfelelően.Az Országgyűlésben a képviselők nem vitatják meg a törvényjavaslatokat, mert azokat nem a törvényalkotásról szóló törvény rendes eljárásában terjesztik elő , és így egy két nap alatt ripsz-ropsz születnek a hibás törvények, melyet a következő ülésen már módosítani is kell.Az egészség ügy szintén haldokol, az oktatással együtt!A rendőrség, a NAV korrupcióba keveredik, mert olyan módon szerzi be az eszközeit, amit még az amerikaiak is kifogásolnak, a MÁV-nál a vonatok nem tartják be a menetrendet, a posta pedig nem viszi ki a küldemények egy részét!Van itt olyan ágazat, amely működik?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2019.08.17 09:12

Menjetek vissza nyuggerek dolgozzatok Orbánnak...megéri..XDDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html