Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályt vezető főorvos 2015. november 1-én távozott kikérés alapján, áthelyezéssel. Erre a pozícióra pályázatot írtak ki, amelynek beadási határideje december 11-én jár le. Terveik szerint 2016. január 1-től már új osztályvezető főorvos irányítja a munkát az osztályon - közölte Bálint András, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház szakmai területért felelős orvosigazgató-helyettese.

Az osztályt az átmeneti időszakban megbízott osztályvezető irányítja. Az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon 20 orvos státusz van, az osztályról november hónapban hat orvos távozott, ketten áthelyezéssel, négyen felmondással. Jelenleg 15 szakorvos végzi el a szükséges feladatokat, beleértve az ügyeleti időszakban történő munkavégzést is.

Az aneszteziológus szakorvosok jövedelme egyébként jellemző módon magasabb a kórházi orvosok átlagjövedelménél. A Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban az elmúlt három évben kétszer volt béremelés, legutóbb idén ősszel, amikor az osztály orvosainak havi átlagjövedelem bruttó 878.000 forintról 980.000 forintra emelkedett.

A Szent Imre Kórházban november hónapban sem maradtak el műtétek, a várólisták átlagos hossza sem nőtt. A kórház várólistái egyébként fővárosi összehasonlításban a legrövidebbek közé tartoznak. Az orvosigazgató-helyettes arra is emlékeztet, hogy a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház Budapest legjobb kórházai közé tartozik orvosszakmailag, és gazdaságilag is stabil intézmény, ahol a betegek legmagasabb szinvonalú ellátásán dolgoznak.