Orvoshoz menne? Nem fog összejönni

Július 1-jén a Semmelweis nap miatt zárva lesznek az egészségügyi szolgáltatók, a hivatalok pedig a köztisztviselők napja miatt nem nyitnak ki. Az ÁNTSZ abban segít, hogy akinek egészségügyi gondja akad szerdán, hová fordulhat.
Napi.hu, 2015. június 30. kedd, 09:19
Fotó: Napi.hu

Július 1-je Semmelweis nap, a magyar egészségügy napja, egyben az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti nap. Így holnap zárva lesznek a háziorvosi rendelők, a fogorvosi rendelők, a szakorvosi rendelők, a védőnői tanácsadók is - hívja fel a figyelmet az ÁNTSZ.

Az egészségügyi szolgáltatók a folyamatos egészségügyi ellátást július 1-én az ügyeleti rend szerint biztosítják. Ez vonatkozik a háziorvosi és a fekvőbeteg ellátásra is. A háziorvosi rendelők betegforgalmi bejáratánál, jól látható helyen fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

Az év minden napján hívható az Egészségügyi Toxikológiai Szolgálat, ha mérgezés gyanúja merül fel. Az Országos Közegészségügyi Központ Országos Kémiai Biztonsági Igazgatóság Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálata a 06-80-20-11-99-es, ingyenes, zöld számon érhető el, ahol a várható tünetekről, elsősegélyről és az orvosi ellátás szükségességéről adnak felvilágosítást.

HOZZÁSZÓLÁSOK