Orvostörvény: Alkotmánybírósághoz fordul az orvosi kamara

Alkotmányjogi panaszt készül beadni a Magyar Orvosi Kamara (MOK) az egészségügyi jogállásról szóló törvény miatt. A beadvány készítésére, a szükséges jogi tanácsadásra és a képviselet ellátásra nyílt ügyvédi pályázatot írtak ki.
Szepesi Anita, 2020. november 17. kedd, 14:53
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

Nyílt pályázatot hirdet ügyvédek számára a MOK az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. évi C. törvény rendelkezéseivel kapcsolatos jogi tanácsadás, és képviselet ellátására - derül ki a köztestület honlapjára felkerült felhívásból.

Az egészségügyben nagy vihart kavart egészségügyi jogállással kapcsolatos törvény november 18-án lép hatályba, végrehajtási rendelete még nem jelent meg, a rendelettervezetről a Medicalonline információ alapján itt írtunk. Hogy munkajogász szemmel mi a baj a törvénnyel, azt pedig egy a jogszabályt jogászok által górcső alá vevő konferencián elhangzottak alapján itt részleteztük.

A rendeletkészítésbe ma reggelig a MOK honlapján látható számláló szerint még nem vonták be a köztestületet, a számláló viszont kora délutánra eltűnt, vélhetően annak jeleként, hogy mégiscsak megindult valamiféle kommunikáció a jogalkotó és a kamara között.

HOZZÁSZÓLÁSOK