Összecsaptak a rendőrök és az ultrák (frissített)

"Csapaterőt vetett be" és könnygázt alkalmazott a rendőrség péntek este a Groupama Arénánál, mert a magyar-román futballmérkőzés helyszínéhez közel bejelentett demonstráció "elvesztette békés jellegét" - közölte az MTI-vel az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata péntek este. Az összecsapások során három rendőr sérült meg könnyebben.
MTI, 2015. szeptember 4. péntek, 22:54
Fotó: Napi.hu

A Népligetnél, a Planetárium előtti helyszínre szurkolói demonstrációval egybekötött meccsnézést jelentettek be a Magyar Labdarúgó Szövetség jegyértékesítési rendszere ellen. A szurkolók egy része kövekkel és fém szemeteskukákkal is dobálta a rendőröket, valamint színes füstgránátokat is közéjük hajítottak, több rendőrt eltaláltak.

Az MTI tudósítója előzőleg arról számolt be, hogy a rendőrök többször összecsaptak az ultrákkal, akiket a stadiontól a Népliget belseje felé szorítottak, könnygázt bevetve. Az ORFK Kommunikációs Szolgálata ezzel kapcsolatban azt közölte: a rendőrség a demonstrálókat a Népligetbe beszorítva megakadályozta a szurkolói csoportok közötti konfliktus kialakulását.

A demonstrálók közül a rendőrség 13 főt emelt ki és állított elő. Egyúttal felszólították a demonstráció szervezőjét, hogy ha a demonstráció újra elveszítené békés jellegét, azt oszlassa fel.

Magyar szurkolók felborítanak egy autót a Magyarország-Románia labdarúgó mérkőzés előtt
Budapest, a Groupama Aréna
MTI

Balhé a szünetben is

A magyar-román labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzés szünetében is összecsaptak a rendőrökkel az ultrák, a Groupama Aréna mellett, a Könyves Kálmán körúton. A huligánok kövekkel, üvegekkel, téglákkal dobálták meg a rendfenntartókat, de megtámadtak megkülönböztető jelzéssel ellátott autókat is.
A rendőrök ismét könnygázt, később vízágyút vetettek be; utóbbival a Planetárium elé próbálják visszaszorítani a csoportot. Az akcióban a lovasrendőrség is részt vesz. A rendőrökre támadók közül többen megsérültek, őket mentők szállították el.

A meccs után is folytatták az ultrák

A döntetlennel végződött magyar-román labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzés után is folytatódtak a rendőrök és a huligánok közti összecsapások. A Groupama Aréna mellett, a Könyves Kálmán körúton a randalírozók közlekedési táblákat, szemeteseket, betondarabokat dobálták a rendőröket. A rendőrök ismét bevetettek ellenük vízágyút, könnygázt is. A könnygáz egy részét a szél a stadionból kijövő békés szurkolók felé fújta.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt mondta: a zavargások során többen megsérültek, őket mentők vitték el a helyszínről. Az akcióban a kutyás és lovas rendőrök is részt vesznek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isabella, 2015.09.05 12:20

@Borisz1106: Hosszú évek óta a normális emberek nem mernek kimenni a futballmeccsekre. Ezért építik a stadionokat?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rw2, 2015.09.05 12:10

@Borisz1106: Én a Népligetben voltam, a délutáni dolgokról nincs infóm, de az azért nekem úgy tűnt, hogy az utolsó oszlatásnak nem volt direkt előzménye, akkor tört ki a balhé, amikor felsorakoztak a villamossínnél a rendőrök. Kb a második félidő közepe környékén kezdődhetett.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Borisz1106, 2015.09.05 10:35

@ezusthaju: Kinn voltam a meccsen. Az ultrák a Népligetben voltak nagy kivetítőn nézték a meccset, nem volt jegyük (szerencsére). Kb. 200 fő lehetett közülük benn, mind egyen fekete pólóban voltak elől Magyarország felirattal, hátukon pedig a helység nevével ahonnan jöttek (elég jó szervezés). Rengeteg felvidéki és erdélyi magyar is volt köztük (ezen nagyon meglepődtem).
A kemény mag eleve balhézni jött, az látható volt az arcot fedő maszkokból és a náluk lévő gázálarcokból. Már 6 óra körül elkezdtek balhézni a rendőrökkel.
A baj az volt, hogy a meccsen lévők semmit sem tudtak arról, hogy kinn már nagyban megy a csetepaté, így az első meccsről távozó szurkolók akiket még kiengedtek a Népliget felé kaptak jócskán a könnygázból. Utána már csak a Nagyvárad tér felé engedtek ki mindenkit.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ezusthaju, 2015.09.05 10:05

Fényképek vannak róluk. Miért nincs mind börtönbe? Miért nem térítettik meg velük az okozott kárt. Teljes vagyonelkobzás. Ez nem holmi gyerekes csínytevés. A cél az volt, hogy bosszantsák az embereket és a lehető legnagyobb kárt okozzák.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html