Összedolgozik az élelmiszer-biztonsággal és az egészséges táplálkozással foglalkozó hivatal

Az élelmiszer-biztonsággal és az egészséges táplálkozással kapcsolatos hatékony társadalmi szemléletformálás elősegítése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (Ogyéi) - közölte a két szervezet közös közleményben csütörtökön az MTI-vel.
Dzindzisz Sztefan, 2017. április 27. csütörtök, 11:11
Fotó: Napi.hu

Az együttműködés lehetővé teszi többek között közös rendezvények, képzések és kiállítások szervezését, kiadványok megjelentetését, szakmai konzultációt, tanácsadást. (Reméljük, nem evett az innen vásárolt húsból - undorító állapotok az üzletben.)

A tudatosságra és egészségre fókuszáló vásárlói attitűd erősítését célzó összefogás olyan kiemelt szakterületeket érint majd, mint például a speciális táplálkozási célú élelmiszerek, az étrend-kiegészítők, az internetes kereskedelem vagy a közétkeztetés.

A két meghatározó államigazgatási szervezet az együttműködési megállapodást határozatlan időre kötötte, ugyanakkor a tapasztalatok értékelése és a feladatok esetleges aktualizálása érdekében évente felülvizsgálják a szerződést.

HOZZÁSZÓLÁSOK