A MOK elhatárolódik a konteógyáros orvosoktól

Miután a Magyar Orvosi Kamara (MOK) két tagja is összeesküvés-elméleteket kezdett terjeszteni a koronavírussal kapcsolatban a szervezet úgy döntött, elhatárolódik tőlük.
Szász Péter, 2020. szeptember 3. csütörtök, 22:26
Fotó: Pixabay

A MOK-nak, mint szakmai testületnek a feladatai közé alapvetően nem tartozik az összeesküvés elméletek cáfolata, a szólásszabadságba pedig normális körülmények között mindenféle tudománytalan badarság terjesztése belefér - írják a közleményükben.

Mivel azonban Pócs Alfréd ortopéd sebész és Tamasi József tagok, illetve Gődény György kamarán kívüli gyógyszerész olyan állításokat tett, amelyek veszélyeztetik a védekezés hatékonyságát úgy döntöttek, megszólalnak az ügyben.

Pócs Alfréd ráadásul "tanait" nem magánemberként, hanem MOK tisztségviselőként hirdette, ami miatt az elnökség etikai bejelentést tesz. Pócs egyébként 5G elleni aktivista, valamint az "Orvosok a tisztánlátásért" Egyesület vezető tagja.

Tamási és Gődény a koronavírus okozta járványveszélyt a média és különböző kormányok, illetve egyéb "háttérhatalmak" okozta hisztériának állítják be, tagadják a távolságtartás és a maszkviselés tudományosan sokszorosan megalapozott fontosságát a vírus terjedésének lassításában, valamint általános oltásellenes attitűdöt is közvetítenek - írja a kamara.

HOZZÁSZÓLÁSOK