Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kerekedőház és a fejlesztési  bank a jövőben összehangolja a szakmai támogatásokat és a közös rendezvényeket. A megállapodás az innovatív vállalkozások exportképességének, tőkehelyzetének erősítése érdekében kiterjed az MNKH InnoTrade startup programja, illetve az MFB stratégiai csoportjába tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. közti partnerségre is.

Az MFB az együttműködési megállapodás keretében egységesen képviseli a stratégiai csoportjába tartozó társaságokat, a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-t, az MFB Invest Befektetési és Vagyonkezelési Zrt.-t, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.-t, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-t, a  Diákhitel Központ Zrt.-t, az MKK Magyar Követeléskezelő Zrt.-t és az MFB Ingatlanfejlesztő Zrt.-t.

Az MNKH az együttműködés értelmében részvételi és bemutatkozási lehetőséget biztosít rendezvényein a bank szakértőinek, tájékoztatja partnereit az MFB által kínált finanszírozási lehetőségekről, információkkal és piaci visszajelzésekkel segíti a kis- és közepes vállalkozások támogatási konstrukcióinak kidolgozását.

A bank tájékoztatja partnereit a kereskedőház szakmai konferenciáiról, képzéseiről, szolgáltatásairól, emellett piaci információkkal és kutatási eredményeivel segíti az kereskedőház szolgáltatási portfóliójának, valamint Exportakadémia című képzésének fejlesztését.

A MNKH vezérigazgatója, Oláh Zsanett szerint az együttműködés adta magát, mivel a két intézmény célja azonos: a magyar vállalkozások versenyképességét, teljesítményük erősödését támogatják. Hozzátette, hogy az eszközök és tudás összehangolása a kezdő innovatív vállalkozások külpiaci megjelenését is támogathatja.

A megállapodás keretében az MFB-hez tartozó társaságok tőkebefektetésekkel és garanciatermékekkel is segíthetik a vállalkozásokat - írta a közelményben Bernáth Tamás, az MFB elnök-vezérigazgatója.

Az elmúlt időszakban a kereskedőházak azzal kerültek be a hírekbe, hogy többet bezártak kelet-afrikai és dél-amerikai országokban.

A fotó forrása: Shutterstock.