Az elmúlt hónapokban sikerült feldolgozói oldalról lényegében 100 százalékos, míg kereskedelmi és termelői oldalról több mint 50 százalékos jelenlétet elérni az új szervezetben, melynek legfőbb célja, hogy a három ágazati szereplő érdekeinek szem előtt tartásával, közös munkával az ágazat aktuális problémáit megoldják, jövedelmezőségét emeljék - mondta Mezőszentgyörgyi Dávid, a formálódó Juh és Kecske Ágazatért Egyesület elnöke sajtótájékoztatón. Mint kiderült, az egyesület szeretné mihamarabb kialakítani azt a struktúrát, amely alapján hatékony szakmaközi szervezetként elismerhetik.

Az eseményen Antal Gábor, a Hódmezőgazda Zrt. vezérigazgatója úgy vélekedett, hogy példaértékű a tej szakmaközi szervezet munkája, hasonló sikereket szükséges elérni a juh- és kecskeágazatban is. Juhász Pál, a Kapos Ternero Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy cége már 28 éve foglalkozik bárányhús forgalmazásával, és véleménye szerint a piaci szereplők összefogásával sokkal jobb pozícióba kerülhet a hazai juhágazat. Horn Péter akadémikus pedig rámutatott arra, hogy olyan, a piaci igényeknek megfelelő árualapot kell előállítanunk, amely folyamatosan egységes minőségű.

Az egyesülethez csatlakozók között termelői csoport és kereskedő státuszban a Berettyóvölgyi Termelői Csoport Mezőgazdasági Kft., a Dél-Alföldi Juhászati Beszerző és Értékesítő Kft., a Juhexport Kft., termelői oldalról Csomai Géza, valamint a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség, feldolgozói oldalról a Lac-Hús Kft., a Kapos Ternero Kft. és a Kisteleki M+M Sajtgyártó Kft., míg kereskedői oldalról a Hódmezőgazda Zrt. szerepelt.