Összehúzhatják magukat jövőre az önkormányzatok

Jövőre nem lesz kizárólag hazai költségvetési forrásból finanszírozott önkormányzati fejlesztés, de továbbra is uniós forrásokhoz juthatnak a települések – erősítette meg az MTI-nek Lamperth Mónika, az MSZP elnökhelyettese.
NAPI, 2009. augusztus 26. szerda, 18:04

Az MTI értesülései szerint 2010-ben nem lenne forrás a kizárólag költségvetésből finanszírozott önkormányzati fejlesztésekre, de ez a lépés nem érintené az uniós fejlesztések társfinanszírozását. Az MSZP önkormányzati szakpolitikusai között egyetértés van abban, hogy jövőre egy hozzávetőleg ötvenmilliárd forintos csomag takarítható meg, amely részben hazai fejlesztési források leállításából áll - mondta Lamperth. A csomag másik részét az egy-egy szakfeladati normatívához nem köthető célkitűzések felülvizsgálata jellemzi.

Az MSZP elnökhelyettese szerint kisebb hazai területfejlesztési források leállításáról van szó, és egyetértés van arról, hogy e tételeket belevegyék a megtakarítási csomagba. Ezt a lépést Lamperth is elfogadta, hiszen ha a recesszió miatt minden területen csökkenteni kell a közkiadásokat, akkor ebből nem vonhatják ki magukat az önkormányzatok sem.

HOZZÁSZÓLÁSOK