Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A térfigyelő kamerák azonban ma még nem alkotnak egységes hálózatot, sok helyen nem figyeli élő ember a monitorokat, és a legtöbb esetben három munkanap után a felvételeket is törlik. Pintér Sándor salátatörvény-javaslata szerint azonban ennek hamarosan vége lehet, elfogadásával ugyanis a mindenfelé működő kamerák felvételei egy nagy, közös, központi tárhelyen gyűlnek majd, s legalább 30 napig tárolják őket - olvasható a lapban.

Ide kerülnek majd a közterület-felügyeletek térfigyelő kamerái, a BKK járműveinek kamerái, a BKK, mint közútkezelő kamerái, a rendőrség által üzemeltetett térfigyelők, a Magyar Közút kamerái és a bankok biztonsági kamerái.

A javaslat szerint a felvételeket a törvény által megszabott rendben le lehet kérni, többek között "terrorcselekmények vagy más bűncselekmények megelőzése, felderítése és megszakítása céljából" vagy nemzetbiztonsági feladatok ellátása, körözött személy azonosítása céljából. A bliccelők, vagy a kötelező biztosítás nélkül autózók azonosítására is alkalmas lesz felvételtár.

Fotó: Napi.hu/Szabó Dániel