Összeomolhatnak a tb-alapok?

Komoly veszélybe kerülhetnek a TB-alapok, miután a hiány máris a tervezett többszörösére nőtt - állítja a LIGA Szakszervezetek az Országos Érdekegyeztető Tanács.
NAPI, 2009. augusztus 10. hétfő, 12:17
Fotó:

Az elfogadott költségvetési törvényben 8,9 milliárd forintos éves hiány szerepel a TB-alapoknál, ez az összeg azonban a kormányzati előrejelzésekben már 157,1 milliárd forintra emelkedett.

"A lejtőnek azonban még közel sem vagyunk az alján, hiszen a most életbe lépő járulékcsökkentések nyomán a helyzet tovább súlyosbodhat" - fogalmaz a LIGA Szakszervezetek közleménye.

A társadalombiztosítási alapok 134 milliárd forintos deficitet halmoztak fel augusztus elejére, a tervezett 5,2 milliárdos deficittel szemben - értesült a Világgazdaság.

Az elfogadott költségvetési törvényben 8,9 milliárd forintos éves hiány szerepel a tb-alapoknál, ez az összeg azonban a kormányzati előrejelzésekben már 157,1 milliárd forintra emelkedett. Ugyanakkor a két alapnál már július végére 134 milliárdos hiány halmozódott fel a bevételek visszaesése és a kiadások növekedése miatt.

HOZZÁSZÓLÁSOK