Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Furgonok beszerzésére írt ki korábban tendert a Magyar Posta. Az egyik nyertes a Citroën magyarországi importőre lett, ennek eredményeként 220 darab Berlingóval bővül a Posta-flotta - közölte a Citroën magyar leányvállalata.

A fehér színű kisteherautókat 1,6 literes 100 lóerős dízelmotor hajtja, így a flotta összesen 22 ezer lóerővel bír. A Berlingók annyiban környezetbarátak, hogy Start & Stop rendszerrel fel vanak szerelve, ami biztosítja, hogy például piros lámpánál ne menjen feleslegesen a motor. A Posta egyébként november végén vette át az utolsó furgonokat a Citroën-importőrtől.

Mínusz 90 ezer liter benzin

A Posta egy héttel ezelőtt számolt be egy másik autóbeszerzéséről. Akkor a cég közölte, hogy 18 Nissan elektromos kisáruszállító autóval bővítette gépjárműflottáját, a fejlesztés összköltsége nettó 127 millió forintra rúgott. Akkor a Posta elnök-vezérigazgatója, Illés Zoltán közölte: a társaság a 3000 darabos gépjármű flottájából idén 569 gépjárművet cserélt le, valamint ezen felül vásárolt még 30 korszerű motorkerékpárt, illetve 170 segédmotort és 1074 kerékpárt. A postai járművek egy év alatt mintegy 80 millió kilométert tesznek meg.

A cég stratégiai területnek tekinti a logisztikai szektorban rejlő lehetőségek kiaknázását, ezért helyez nagy hangsúlyt a gépjármű flotta folyamatos megújítására. Az idei beszerzések révén jelentősen kisebb lesz a gépjárművek károsanyag-kibocsátása, az általuk elfogyasztott üzemanyag mennyisége.A tervezett fogyasztás az új járműveknél éves szinten mintegy 90 ezer liter benzinnel csökken majd.