Összevonta a kormány a Keleti- és a Nyugati pályaudvar felújítási programját

A két fővárosi pályaudvar - eddig különálló - felújítási programja "Budapest Keleti és Budapest Nyugati pályaudvar utasforgalmi fejlesztése" címszó alatt folytatódik, 2 milliárd 56 millió forint támogatással.
Németh Géza, 2020. december 24. csütörtök, 11:32
Fotó: Napi.hu

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat a bevezetőben kiemeli, hogy a két pályaudvar felújítása - a távlati vasúti fejlesztésekkel összhangban -, az utasforgalmi és műemléki szempontokat szem előtt tartva, ütemezetten kerüljön előkészítésre és megvalósításra. Elsőként a leginkább leromlott esztétikai állapotú utasforgalmi terek és funkciók megújítására kerüljön sor.

Eddig az uniós Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) keretében külön beruházási programként futott mind a két pályaudvar felújítása. A kormány úgy döntött, hogy a Nyugat Pályaudvar különálló programot megszünteti és beolvasztja a Keleti pályaudvari programba. Ezért a Nyugati IKOP programján lévő 1 milliárd 67 millió forintot áttette a Keleti Pályaudvar programjára, így azon most 2 milliárd 56 millió forint szerepel.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK