Várjunk még a téli gumik leszerelésével! - hívta fel a figyelmet Facebook oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A hivatal diagramokat is közzétett: az első úgynevezett fáklya diagramot a 850 hPa-os nyomási szint (körülbelül 1500 méter) hőmérsékletére vonatkozóan az ábra 51 különböző modell futtatást, mint lehetséges forgatókönyvet reprezentál. ( A futtatások március 11-e 12:00 UTC időpontból indultak.)

Hétfő estig északkeleten is tovább csökken a felhőzet, és napközben a gomolyfelhő-képződésből elszórtan valószínű zápor, főként keleten, délkeleten - kis eséllyel északnyugaton - zivatar is kialakulhat. A kezdetben erős, a Dunántúlon helyenként viharos délnyugati szél estére mérséklődik. A hőmérséklet kora délután 14 és 20, késő este 7 és 12 fok között valószínű.

Hétfőn a déli órákig helyenként 60-65 km/h körüli széllökések kísérhetik a délnyugati szelet a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében. Délutántól késő estig elsősorban délkeleten, keleten, továbbá a déli határ közelében, illetve északnyugaton kisebb területen kialakulhat helyenként zivatar. A délkeleti, keleti határ közelében egy-egy intenzívebb zivatar is előfordulhat viharos (70-90 km/h) szél, jégeső (1 cm körüli jégátmérő), illetve intenzív csapadék kíséretében.

Kedden kedd reggeltől kedd éjfélig Egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet, a legtöbb helyen kisüt a nap, estefelé délnyugaton lehet a legtöbb felhő. Napközben elszórtan számíthatunk kisebb esőre, záporra. Többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon, a főváros térségében, az Alföldön időnként megerősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 fok közelében, 11 és 17 fok között valószínű.