Oszkó: 1 milliárd eurós kötvénykibocsátás jöhet

A magyar inflációs kilátások lehetővé teszik, hogy a központi bank tovább csökkentse a kamatszintet - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter Londonban.
NAPI, 2009. szeptember 18. péntek, 17:44
Fotó:

Az inflációs kilátás teret ad a nemzeti banknak a monetáris politikában - mondta a magyar pénzügyminiszter. Idén átlagosan 4,5, jövőre pedig 4,1 százalék lehet a fogyasztóiár-emelkedés üteme - tette hozzá a Bloomberg szerint.

Oszkó Péter azt is elmondta, hogy Magyarország 2010 első felében euró-, vagy dollár-denominált nemzetközi kötvény kibocsátását tervezi; hozzátéve, hogy a kibocsátás az idei 1 milliárd eurós ügylet mintáját követheti.

A pénzügyminiszter rámutatott, a jövőre devizában piacra kerülő magyar kötvények célja a lejáró devizaadósság kiváltása. Magyarország nem tervez olyan kötvénykiadást, ami növelné az ország devizaadósságát - hangsúlyozta.

Magyarország nem tervez jenben, vagy svájci frankban történő kötvénykibocsátást - tette hozzá. A pénzügyminiszter kedden azt nyilatkozta a Dow Jones hírügynökségnek, hogy nem látja szükségét újabb külföldi kötvénykibocsátásnak idén.

HOZZÁSZÓLÁSOK